Get the christmas look

Get your work-out motivation

Motivation in Raven’s life

Jeg får ofte spørgsmålet, hvordan kan du træne så meget? ej tænk du orker eller bliver du ikke træt af at træne? – og jo til tider ligger jeg da også og tænker, nøj hvor jeg ikke orker at træne i dag. For at få mig igang, tænker jeg på motivationsfaktorerne for, hvorfor det er jeg træner. Glæden og motivationen ved at træne er nøglen til at blive ved. Vi er alle godt klar over hvordan man taber sig, eller hvordan man kommer i god form, det dét at komme igang og fortsætte en rutine, som man ikke køre død i, der er svært.

Jeg har rigtig mange veninder der, når de starter med at træne, overtræner og derved kun lige træner 2 uger med fuld knald hvorefter de har mistet lysten og går i stå. Jeg kender så godt følelsen og fristelsen af at tage den ?nemme? vej for lige at smide 2 kg ved ikke at spise særlig meget og så lige køre to uger med straight træning, men det er hverken sundt for kroppen eller noget der holder særlig længe. Ligeså snart du stopper træningen og begynder at indtage normal mængde mad sidder de 2 kg. der igen hvilket kun giver et hak i motivationen den forkerte vej.

Jeg har derfor skrevet mine aller bedste tips og tricks for hvad der fungerer for mig, og som jeg føler giver et lille skub den rigtige vej til at nå mine mål.

x Sæt dig et mål – Giv dig selv et mål du rigtig gerne vil nå, inden for en realistisk tidsramme, og små af gangen! Det kunne f.eks. være at kunne løbe 10 min. uden pause, løfte x antal kg, sætte 10 mavebøjninger ekstra på dine maveøvelser eller whatever you like. MEN lad vær med at sige ?tabe mig 5 kg. inden 2 uger? – det bliver for hurtigt et uoverskueligt mål og hvis du efter 1 uge har tabt 1 kg og ikke 3, så går motivationen den forkerte vej, fordi man hurtigt indser at målet ikke nåes og er derfor mere tilbøjelig til at tænkte, det også ligemeget så.

x Find inspiration – Der findes SÅ mange gode træningvideoer både på youtube og Facebook, og så er selve fitness centret heller ikke det værste sted at søge inspiration til øvelser, man gerne vil lave! Jeg tager f.eks. ofte et hold hvis jeg føler jeg er kørt fast i de samme øvelser og går ud derfra med nye øvelser og ny motivation for næste træning. Nye ting er altid lidt sjovere og lidt mere spændende end the same old.

x Ting tager tid – Gør dig selv den tjeneste, at huske på Rom ikke blev bygget på to dage. Det er forskelligt fra person til person hvor hurtigt man vil kunne se resultater, men det sker altså ikke efter 4 gange i fitness. Der er INGEN bedre motivationsfaktor end at se fremskridt, men man skal huske at give sig selv tiden til at kunne lave fremskridt! Når jeg ser at der sker noget i min progress, så giver det bare et kick til at sætte flere nye mål.

x Giv ikke op – De første uger/måneder er ikke de sjove. Det er hårdt du er mere træt og det er en ekstra ting, som er kommet på skemaet i hverdagen. But I promise, at så snart du er bare to uger inde i din rutine og det er blevet en dagligdagsting for dig at lægge vejen forbi fitness, så stiger energiniveauet og overskuet til at ville det endnu mere!

Udover disse ting, så er det jo hele starten der skal give dig lysten og energien til at fortsætte, og jeg har derfor lige samlet 3 gode råd som en lille starter-pack til at få strammet lidt op:

x Planlæg at træne mindst to gange om ugen, og se det som en aftale mellem dig og fitnesscenteret, som var det din veninde aka. lade være at udskyde det.

x Træn dine yndlingsøvelser, start ud med det du synes er sjovt og læg dertil flere nye og spændende øvelser på dine programmer.

x Spis ét mellemmåltid mindre om dagen end hvad du normalt ville gøre, hvis du ligesom mig åbner køleskabet 47 gange på en dag.

Det hele handler faktisk om at finde en god balance mellem at spise sundt, finde en træningsrutine hvor du føler dig godt tilpas med den, og som passer til dit liv, om det så kun er 2 gange om ugen hver uge, så er det stadig bedre end 6 gange om ugen i 1 uge. Husk at have sig selv med hele vejen – træn for din egen skyld og for dit eget selvværd og ingen andres. Du er din egen bedste motivation for at nå dine mål!

Håber nogle af jer måske kunne bruge dette lidt, let me know!

Xx Ravn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Get the christmas look