What I wore in NY

Sunde pandekager, vafler og bananbrød

Raven’s glutenfrie køkken

Det seneste stykke tid har jeg, på min instagram, hyppigt delt alle mine bananpandekager og dertil er der de seneste uger kommet lidt flere forskellige eksperimenter på min story, bla. bananchoko-pandekager, mandelbananbrød og senest vafler lavet på havregryn. Der er en del af jer der har spurgt ind til de forskellige opskrifter, og jeg må indrømme at jeg aldrig følger en opskrift haha. Jeg laver dem altid lidt på gefühlen, og tilsætter lige lidt af noget jeg tror smager godt – så jeg er faktisk overhovedet ikke speciel god i et køkken, og har i realiteten slet ikke styr på hvad jeg laver, men jeg har dog lært at lave rigtig mange meget simple ting med banan i (det eneste jeg sådan rigtig kan finde ud af i følge Marc), da det er ultimativt det nemmeste når man har glutenallergi, frem for alt det andet glutenfrie gøgl. Efter jeg opdagede der faktisk var en del som ønskede de her opskrifter, målte jeg op og har derfor nu lidt opskrifter at dele med jer.

til sagen – Jeg har her samlet en oversigt over de ting jeg oftest laver og hvad man evt. kan tilføje fra den “originale” opskrift, som jeg som regel gør. Jeg bager altid både laktose og glutenfrit, hvilket som nævnt godt kan være en anelse svært, men disse opskrifter er noget der fungerer for mig!

Lad os starte med de kendte bananpandekager som I ser så ofte;

Bananpandekager:

2. personer ca. 8-10 pandekager 

2 æg

2 bananer alm. størrelse (bruger ofte nogen der faktisk ikke er alt for modne da det giver en mere fast dej)

1 tsk vaniljepulver

Hvad kan du tilføje:

Tilsæt kanel for lidt julehygge

Tilsæt 1,5 spsk proteinpulver for proteinpandekager

Tilsæt 1,5 spsk kakaopulver for bananchoko-pandekager

Tilsæt 0,5 dl havregryn for at de mætter lidt mere

Blend det hele i en blender så det er én flydende, men ikke for flydende, masse. (her kommer min ekspertise til udtryk (; )

Steg dem i lidt olie ved varmen på omkring 6-7, men det kommer altså virkelig an på både panden og hvilket komfur man har så her vil jeg lige prøve mig frem

Til det med olien – jeg oplever rigtig mange der siger deres bananpandekager altid brænder fast, dette oplever jeg ikke mere efter at jeg bare bruger lidt olivenolie helt i starten og så tilføjer jeg ikke flere gange, så ikke ind i mellem hver omgang.

 

Mandelbananbrød: 

1,5 håndfuld mandler

1 dl havregryn

2 bananer

2 æg

1 tsk vaniljepulver

tilsæt evt. kanel

Blend det hele i din blender og kom det i et lille fad, gerne med en høj kant.

Bages ved 180-200 grader varmluft i omkring 25-30 min.

Det bliver langt mere fast når brødet har været på køl i lidt tid, så bliv ikke forskrækket over den kan virket ret blød indeni, lige når den kommer ud af ovnen. 

Glutenfrie vafler

Endelig har jeg fundet en metode hvor jeg faktisk synes de smagte ret så godt uden at være fyldt med sukker!

2-3 .personer ca. 8 vafler

1,5 dl havregryn

2 æg

2,5 dl mælk (laktosefri eller mandelmælk f.eks.)

1 tsk. vaniljepulver

Blend havregryn så de bliver helt fine, så godt som mel, og tilsæt derefter alt andet og rør sammen. De kan både laves med det samme eller stå natten over i køleskabet og så laves morgenen efter.

Servér med bananer, peanutbutter, sirup og frugt eller hvad du lige har lyst til. 

Som I kan se er der faktisk ikke særlig mange ingredienser i og det er nogle meget nemme og ikke mindst hurtige opskrifter – det tager virkelig ingen tid at lave og oprydningen er minimal. Derudover har alle disse 3 opskrifter en dejlig sød smag selvom der intet sukker, smør eller lign. er indblandet.

I må have en dejlig bage-søndag, det er jo lidt hjemmehygge tiden vi befinder os i, så jeg håber I kan nyde lidt af disse opskrifter. Nu vil jeg dog bevæge mig udenfor, da min dag står på en tur i tivoli og derefter i biografen.

Love, Raven 

Ps. hvis I vil have opskriften til den bananchokoladekage jeg lavede, som også var både laktose og glutenfri er der et link til den lige her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What I wore in NY