​If not me then who?

​So how do YOU afford it?

Raven’s luxury life

Designer tasker, sko, tøj og en masse caféture, hvordan får man råd til det som 20-årig?

For nogen betyder alt dette gøgl ikke en pind og for andre, som mig, er der intet bedre end af gå med hænderne fulde af sine favorit shopping bags. – Inden jeg fik sabbatår, tænkte jeg virkelig ofte på hvordan andre fik råd til alle disse ting, for når jeg fik noget der kostede mere end mine ?lommepenge?, så var mine forældre med indover. Så en automatisk tanke var; det nok bare hendes/hans forældre, der har købt deres nye taske eller deres flotte nye sko, hvilket jeg siden hen er blevet klogere end, for det er ikke mange hvis forældre sponsorerer alle deres køb.

Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg ikke særlig meget andet i hovedet end min sport og dét at få tid til afleveringer og den sociale del af det at gå i skole, til at fungere. Derfor arbejdede jeg, naturligvis, ikke og havde derfor heller ingen anden indtægt end SU og mine forældres hjælp. Derfor kunne det virke urealistisk, at andre på samme alder havde penge til at købe en Gucci taske, for deres helt egne penge.

I dag får jeg ofte spørgsmål omkring, hvordan jeg får råd til min livsstil, når jeg også rejser ofte? Og der er egentlig kun ét overordnet svar på dette; jeg arbejder rigtig meget. Jeg arbejder ligeså meget, som jeg nyder at bruge penge haha. (så det giver jo egentlig meget god mening) Men når det så er sagt, så kræver det også en viljestyrke til at bestemme sig for, at spare sammen, for af en eller anden grund, så jo flere penge man tjener, desto større bliver ens forbrug hver måned, ligegyldig om man har faste udgifter eller ej. Lige pludselig kan man ikke leve for 1500 kr. om måneden på luksus, for nu har man vænnet sig til at have et langt større beløb til rådighed, og det er her man skal hive fat i sig selv, sætte sig ned og skrive de aller største ønsker du har dig ned, priserne på dem og så sætte dig et mål for hvornår du vil have råd til det.

Har man faste udgifter hver måned og studerer, skal der jo også tages hensyn til det, og så er det ikke sikkert der er 1500 kr. til rådighed, til at lægge til side, men måske 200 eller 500 kr. i stedet, hvilket også er en del (husk det!) 50 kr. er endda bedre end ingenting.

Derudover så begræns for guds skyld dine småkøb (!) Det er virkelig største-kilden til at springe ens budget. Om det er bollen i kantinen eller iskaffen i 7/11, så tænkt over om du hellere vil have den taske 1 uge før i stedet for. Det handler i det hele taget bare om, at vælge fra og priortere, så kan vi næsten alle få råd til lige det vi ønsker os.

Så hvordan jeg har råd til alle disse ting er; jeg lægger budgetter, har en mor der minder mig om jeg går for meget på café, tænker en ekstra gang inden mine køb, og køber altid noget jeg ved, jeg ikke bliver træt af efter 1 måned, så snart det er designer køb, samt arbejder så det halve kunne være nok, for at få alle mine ønsker opfyldt. So get to work hon, and get your dream bag very soon (my weak point yes).

Rigtig god solskinssøndag her fra sengen af,

Xx Ravn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

​If not me then who?